Payvand
 
|
 


 

President Emomali Rahmon

De Internationale Associatie Tadzjiks- en Perzischtaligen (Payvand) is een initiatief van Tadzjiks en Iraniërs die elkaar in Tadzjikistan hebben gevonden. Emomali Shrifevic Rahmonv is door de oprichters van Payvand benoemd tot de voorzitter van de centrale raad van de Associatie Payvand. Vanwege de bijzondere positie van de heer Rahmon als president van Tadzjikistan en tevens president van de Internationale Associatie Payvand leest u hieronder een korte biografie van de heer Rahmon.

Op 5 oktober 1952 is Emomali Rachmonov geboren in de stad Dangara in het gebied Kulab (Koelab). Tot 1971 was hij werkzaam als elektriciën bij de oliefabriek in Kurgan-Tube. Tussen 1971 2n 1074 heeft hij zijn dienstplicht vervult in het Sovietleger. Na deze periode gaat hij weer bij de oliefabriek werken. Tussen 1976 en 1988 is hij tevens de secretaris van de Kolchosvoorstanders. In 1982 ronde hij zijn academische opleiding in de richting van Economie af.
Vanaf juni 1988: leidt de Lenin-Sowchos in Dangara.

In november 1992 werd hij benoemd tot de voorzitter van het exclusieve committe in het gebied Kulab.
Op 19 november 1992 werd hij gekozen tot de voorzitter van de hoogste raad van de Republiek Tadzjikistan.
Op 6 november 1994 werd de heer Emomali Rachmonov gekozen tot president van de Republiek Tadzjikistan.
In deze functie werd hij beëdigd op 16 november 1994. Op 6 november 1999 werd hij gekozen tot presiden voor een periode van 7 jaar gekozen tot president.

Emomali Rachmonov is getrouwd en heeft 9 kinderen.

groepsfoto enkele leden van Payvend met President Rahmanov

Eerste rij van links : 1: Jalal Badakhshni, 2: Khanak Eshghi, 3: Masoud Sepand, 4: mevrouw Sepand, 5: president Rahmqanov, 6: Masoud Mirshahi, 7: M. Yalav, 8: Golrokhsar Safiava.

Tweede rij van links: 2: Shakur Shakuri, 4: Azarakhsh Hafezi, 5: Manouchehr Yazdian, 6: Abdulghader Maniyazov.

Derder rij van links: 1: Anbuljabar Rahmani, 2: A. Aghilov, 4: Zafar Zarifov